Chinese Fytotherapie

 

De Chinese kruiden zijn van oudsher een belangrijk onderdeel van de TCG. Ze worden gebruikt om de balans in het lichaam te verbeteren of te herstellen. In China wordt het grootste deel van alle aandoeningen behandelt met kruiden. Daarnaast worden therapieën als acupunctuur, tuina, shiatsu, Taiji en Qi Gong ingezet.


Hier in het westen is met name acupunctuur de meest bekende vorm van TCG en kunnen de Chinese kruiden als aanvullende therapie worden ingezet. Het kan ook als een op zichzelf staande therapie worden ingezet.

 

Op basis van een TCG diagnose wordt bekeken welke kruiden voor U het meest geschikt zijn. Dit doen we middels een intakegesprek waarbij ook uw pols wordt gevoeld en uw tong zal worden bekeken. Uw klachten en de daarbij horende TCG diagnose zijn heel persoonlijk en daar worden de kruiden op afgestemd. Er wordt altijd een voor U geschikte formule samengesteld, die op dat moment bij U past. De kruiden worden doorgaans twee tot drie keer per dag ingenomen. Dat kan in de vorm van tabletten, granulaat of druppels.

 

De Chinese kruiden bestaan uit plantaardige, dierlijke of minerale substanties. De kruiden die gebruikt worden zijn van hoogstaande kwaliteit en bevatten geen substanties van beschermde planten of dieren. De kruiden die worden gebruikt zijn streng gecontroleerd om de werkzaamheid en veiligheid te garanderen. Ze voldoen aan alle eisen en kwaliteitsnormen die aan deze producten worden gesteld.

 Chinese kruiden zijn geschikt voor de behandeling van zeer diverse klachten. Denk bijvoorbeeld aan overgangsklachten, huidaandoeningen, PMS klachten, constipatie of vermoeidheidsklachten.

 

Wilt U weten of uw klachten behandelt kunnen worden met kruiden eventueel in combinatie met acupunctuur of shiatsu, neem dan contact met mij op. Ik help U graag verder.